lauantai 30. heinäkuuta 2011

Omenasatoa odotellessa

Sain pikkuveikalta tulitikkuaskin

Onko täällä omppuja?

Aika söpö tuliainen Saksan maalta :)

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Sadonkorjuu

Tämän kesän ensimmäistä marjasatoa pihaltamme

Punaherukat ovat kypsyneet. Pihallamme on yksi punaherukkapöpelikkö, joka notkuu punaisia marjoja (ja nokkosia). Keräsin näin ensi alkuun pari litraa pakkaseen, poimin vielä lisää viikonlopun aikana tuoreena syötäväksi ja vaikkapa leivontaan :)

Minä kerään pienen osan marjoista terttuina pakkaseen, niitä on sitten kiva käyttää koristeina esim. kakuissa tai booleissa:

Pienissä pusseissa pakastetut tertut on helppo hyödyntää koristeina

Si, vesikarahvi!

Vain sivistymätön pöljä ostaa viiniä pullon ulkonäön mukaan - eikös se näin jotenkin mene? No, tämä pöljä osti Soavea nimenomaan pullon ulkonäön perusteella! Ja tokihan Soave kuin Soave sopii kevyeksi kesäviiniksi, eikä taloudellinen menetys ole kovin suuri vaikkei sopisikaan :D

Soaven loputtua täytä pullo kylmällä vedellä ja pysyt helteellä virkeänä!

Ajatuksenani oli, että viinin loputtua pullosta saa kivan vesikarahvin. Ja niinpäs saikin! Huolellinen huuhtelu vain ja vesikarahvi on valmis :) Halutessaan pullon tarraetiketin voi irrottaa suht helposti täyttämällä pullon ensin kuumalla vedellä ja odottelemalla hieman tarraliiman pehmentymistä, minkä jälkeen tarra irtoaa siististi. Minä annoin tarran olla, si!

torstai 28. heinäkuuta 2011

Niin lomalla, niin lomalla

Meidän remppa ei edisty yhtään! Jippii! :) Nyt, kun mies on päässyt lomailun makuun, hän ottaa ihailtavan rennosti - ja se hänelle suotakoon!

Kävimme tänään Pampalon kultakaivoksella paikallisen kivikerhon kanssa. Emme päässeet maan alle varsinaiseen kaivokseen, mutta jätekivikasalla saimme tehdä löytöjä:

Kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää, mutta näissä kivissä sitä saattaa pyriitin seassa ollakin!

Louhoksella oli kuuma kuin pätsissä ja onnistuin polttamaan rinnukseni, niskani ja jopa käsivarteni

Meidän oli tarkoitus siirtyä 'jätekasalta' vielä mehevämmille metsästysmaille, mutta retkemme keskeytettiin äkisti ja meidät ohjattiin pikaisesti autoille. Alueelta poistuminen kesti tovin, sillä paikalle saapui hälytysajoneuvoja, joille piti antaa tietä. Kaivoksessa oli tapahtunut räjähdys tai sortuma ja pillit soiden saapuvia autoja saapui tämän tästä.

Viisi paloautoa, yksi ambulanssi ja yksi rajavartioston auto kaahasivat paikalle

Ei ihme, että meidän haluttiin poistuvan pikaisesti...

Loppuun vielä kesäinen ja helppo resepti, jossa voi hyödyntää yrttimaan antimia:

Haa, löysin kamerastamme makro-toiminnon :D Nyt saan tarkkoja kuvia lähietäisyydeltäkin!

1. Keitä haluamasi määrä pastaa ja pilko sillä aikaa haluamasi määrä tomaatteja
2. Laita tomaatit kulhoon, lisää oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, basilikaa ja paljon haluamiasi yrttejä sekä sormisuolaa (tai muuta vähän karkeampaa suolaa)
3. Lisää pasta joukkoon, sekoita ja nauti juustoraasteen tai juustolastujen kanssa!

Tänään olin laiska ja tyydyin pelkästään valkosipulin versoihin enkä ryhtynyt puristelemaan mitään. Reseptiä voikin varioida sen mukaan mitä kaapista tai pihalta löytyy!

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Varokaa sukupuolitauteja!


Paluumatkalla Helsingistä poikkesimme Porvoon Wanhaan rautakauppaan. Löysimme sieltä etsimiämme ikkunanheloja sekä kahvan vieraskylppärin oveen. Lisäksi mukaani tarttui ylläolevat kortit (15 x 20 cm) - mielestäni aivan loistavaa (kuva)retoriikkaa! :D

Täältä löytyy kaikenlaista vanhaa ruuvia, vedintä, helaa ja kitkutinta vanhoihin taloihin

Ja olihan siellä myös kaikenlaisia pikkujulisteita, joista tuli ihan lapsuus ja mummola mieleen! Mummolla oli huussi vuorattu monenmoisilla 60-luvun julisteilla ja mainoksilla, ja niitä oli aina hauska katsella. Ehkä siksi tykkään vanhoista mainoskuvista niin kovasti...

Vanhoja pikkujulisteita (30 x 40 cm) lähti myös mukaamme

Mutta muistakaa varoa tauteja, minuun iski nyt se flunssa, joka on kiertänyt jo vanhempani, veljeni ja ukon...

Kortteerimme

Helsingissä yöpyessämme käytössämme on vanhempieni omistama yksiö Töölössä, vanhoilla kotikulmillamme. Olemme todella onnekkaita, että saamme asuttaa sitä! Kämppä on "sisustettu" kaikenlaisilla jämähuonekaluilla, mutta on sinne jotain hankittu kirppareilta tai huutokaupoistakin.

Huone on aika iso, joten toinen puoli huoneesta toimii makuuhuoneena

Huoneessa on kaksi ruutuikkunaa, joista tulvii valoa

Toisen ikkunan edessä on pieni oleskelunurkkaus - ja tuoleja! Äitini on tuolihullu :)

Itse varmaan sisustaisin vähän toisella tyylillä (jos sitä ihan sisustamaan ruvettaisiin), mutta koska asunto on tarkoitettu lähinnä yöpymiseen, se kelpaa meille kaikille vallan hyvin tuollaisenakin. Sitä paitsi Helsingin neliöhinnoilla ei kauheasti jää sitä ylimääräistä rahaa enää sisustamiseen :D

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Turistina kotikaupungissa

Siitä on nyt tänä kesänä viisi vuotta, kun muutin pois kotikaupungistani Helsingistä. Nykyisin olen ihan turistina Helsinkiin tullessani, mikä on oikeastaan aika hauskaa! Niinpä kävimme tänään pikavisiitillä Tomppeliaukion kirkossa:

Minulle kirkko on tuttu, mutta miehelle täysin uusi tuttavuus

Tuntui kummalta, että turisteja parveili kirkossa ja sen ulkopuolella NIIN paljon. Ei niitä minun nuoruudessani ruuhkaksi asti ollut, mutta nyt kadulla oli jopa kaksi liikenteenohjaajaa lukuisille turistibusseille, jotka odottivat pääsyään kirkolle tai sieltä pois...

Ja kun turisteiksi ryhdyimme, niin pitihän meidän tietysti käydä Hotelli Tornissa ja sen Ateljee-baarissa ihailemassa näkymiä kaupungin yli:

Hotelli Tornia Yrjönkadulta päin

Näkymää Kampin ja Töölön suuntaan

Vanhakirkko, Johanneksen kirkko ja Mikael Agricolan kirkko Punavuoren ja Eiran suunnassa

Tornissa ollessa kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa baarin naisten vessaa, josta on mahtavat näköalat suoraan pöntöllä istuttaessa :) Jono tähän nähtävyyteen oli niin pitkä, ettemme jääneet napsimaan kuvia, vaan teimme tilaa muillekin innokkaille!

Ja hotellin aulahan on niin Puaroo!

Käteni taisivat täristä innosta, kun kuvat hotellin aulasta jäivät vähän epäselväksi...

Siinä sitten hetken pällisteltyämme ja huokailtuamme mies totesi, että meillehän voisi kellariin toteuttaa tuollaiset seinät! Siis sinne tuleviin oleskelutiloihin / kotiteatteriin! Jes!!! Ja nyt kun se on kirjattu tänne, mies ei voi enää perua, eihän ;D

Illemmalla menimme sitten vihdoin käymään toisen veljeni luona. Veimme kakun mukanamme osoittaaksemme katumusta eilisestä oharista :)

Parvekkeella olimme tämänkin veljen luona, kesä kun on!

Tutustuimme myös uuteen perheenjäseneen Minttuun. Minttu kotiutui kesäkuussa ja osaa jo pyörittää koko perhettä.

Sinisilmäinen Minttu on rag doll

Minttu tahtoo kassiin!

Veljentyttö opetteli snorklausta, aluksi raivoten tyhmille uimalaseille ja snorklausputkelle, jotka eivät suostuneet yhteistyöhön, mutta nopeasti tyttö oppi ja oli niin onnellinen!

Alkukangertelun jälkeen meno yltyi hurjaksi! Tyttö kiersi altaan yhteen menoon jopa 20 kertaa ja oli kovin ylpeä itsestään.

Meidän piti tietysti ihastella tätä Suomen uintimaailman seuraavaa ihmettä!

Välillä ihastelin myös kälyni pihamaata!

Huomenna lähdemme takaisin kotiin, vaikka pidempäänkin olisi voinut viipyä. Mutta kotona odottaa työmaa, joka ei etätyönä etene...

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Herrasmiehen kotona

Vietimme tänään erittäin riemukkaan iltapäivän pikkuveikan parvekekutsuilla. Niin riemukkaan, että kadotimme tyystin ajantajun ja tulimme tehneeksi oharit toiselle veikalle :-/ Aika noloa, mutta en oikein vieläkään käsitä miten aika riensi niin vauhdilla...

Pikkuveikka asustaa sangen idyllisessä pienkerrostalomiljöössä

Jokin tässä pihapiirissä huokuu ruotsalaishenkeä

Kas siellä se parveke jo siintääkin!

Veljeni on aivan omanlaisensa. Siis ihan kaikessa. Suomalainen sekoitus Niles ja Frasier Cranea ;) Veikan kotikin on ihan omanlaisensa. Hän viis veisaa mistään sisustus- tai muistakaan trendeistä, vaan toteuttaa itseään juuri niin kuin haluaa. Ja hänhän haluaa vaikka mitä!

Näin herraskaisesti istutaan veikan luona salin puolella

Mummo lupasi vanhan telkkarinsa veikalle tämän ollessa vielä pieni



Miniatyyrit ovat huutokauppalöytö :D Tai siis juu, ovathan nuo meidän sukua tietty...

Poikamiehen kylpyhuoneesta voi tietysti löytyä ihan mitä vaan :)

Silmänruoan lisäksi myös lukuelämyksiä!

Kuka uskaltaa yhdistää 80-luvun palapeilin, Sibeliuksen ja vanhan design-valaisimen? No veikkapa tietenkin!


Veikka oli laittanut ihanat tarjoilut, kuten aina, sillä luonnollisestihan hän on myös loistava kokki!

Nami nami, kaikkea yksinkertaista, mutta hyvää, ja niin kauniisti tarjolla!

Seuraaviksi tunneiksi siirryimmekin sitten parvekkeelle nauttimaan talon antimista!

Pöytäliina löytyi minun varastoistani ja kelpasi veikalle hyvin

Tuliaishortensia löysi paikkansa kukkapylvään nokasta ja loihtipa veikka sille suojaruukunkin vanhasta emalikattilasta

Nyt ne mekastavat vieraat vihdoin häipyivät! Isännälle kiitos!

Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tämä vierähti kyllä yliaikaiseksi. Huomenna yritämme uudemman kerran toisen veikan luokse kyläilemään - toivottavasti vähän paremmalla onnella...

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hello Helsinki!

Ajoimme tänään monen mutkan kautta Helsinkiin. Matka kesti pysähdyksineen kahdeksan ja puoli tuntia. Auto oli ihan sauna, meillä kun ei ole ilmastointia...

Lossimatkalla Arvinsalmen yli. Olin näkevinäni tässä söpön minimajakan... Höh!

Pysähdyimme Mikkelissä Tertin kartanossa. Pettymyksekseni kartanon navetan kivijalkaan tehtyyn puutarhaan pääsi vain sunnuntaisin klo 14 :( Siis heinäkuussa, jolloin matkailusesonki on varmasti parhaimmillaan???

Tyydyimme vain kurkkimaan navetan ikkunoista  (kuten moni muukin)

Huomenna suuntaamme pikkuveikan parvekekutsuille - toivottavasti ei sada! Ja ehkä myös toinen veli saa meistä yllätysvieraita...

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kesä ja kärpäsiä

Pikkuveli tuli muutamaksi päiväksi meitä ilahduttamaan ja ohjelmassa oli kovapuisten pihakalusteiden puhdistus ja öljyäminen. Aluksi yritimme putsausta pelkällä paineilmalla, mutta jälki ei ollut kovin vakuuttavaa, joten päätimme ottaa varovaisesti painepesurin käyttöön. Olimme kyllä varovaisia kalusteiden suhteen, mutta jossain vaiheessa letkun liitos irtosi ja ukkoparka sai jääkylmän vesisuihkun päällensä...

Iltapala kolmelle

Emme olekaan aikaisemmin kunnolla syöneet pihallamme!

Kauanhan noiden kalusteiden käyttöönotto kestikin! Ostimme ne jo kaksi vuotta sitten juhannukseksi (vai oliko se peräti vapuksi?), mutta pari kertaa niillä hätäisesti istuttuamme emme vain ole ehtineet tai malttaneet pihalla juurikaan oleilemaan. Nämä ovat sitten pölyttyneet autokatoksessa raksatarpeiden alla, ja minä jo kaivoin hädissäni omat muoviset parvekekaluni esiin, kun halusin istuskella pihamaalla... Mutta nyt ovat edustuskunnossa, kivaa!

Istutimme myös männyn etupihalle, mutta siinä vaiheessa helle selätti meidät ja painuimme uimaan :)

Minä istuskelin rannalla vilvoittavasta tuulesta nauttien...

... kun miehet valloittivat Pyhäselän

Raksa ei ole tällä viikolla edistynyt, sillä ukkoparka on ollut flunssan kourissa - lisäksi eilinen uiminen ja muut kylmät kylvyt eivät ehkä tehneet kovin hyvää sairaalle, joten tänään hän on potenut tautia vähän maltillisemmin. Josko ensi viikolla sitten!

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kotiin päin!

Olemme jälleen kotona! Kylläpä teki hyvää muutaman päivän irtiotto, mutta silti oli mukavaa palata kotiin! Kovasti tuli herkuteltua tuolla reissulla, mutta kiristetään nälkävyötä sitten kesän jälkeen...

Kuhmon Salakamarissa oli herkullinen menu, tässä siikaa

Vaihtoehtona oli myös ankkaa

Tämä jälkkäri tehtiin varta vasten minulle (laktoositon), muut saivat lettua ja jäätelöä

Kävimme yhteensä neljässä konsertissa ja ehdimme myös koluta paikalliset Rompepäivät:

Tätä sarjaa minulla on ennestään harmaana, nyt löysin näitä sinapin sävyisenä! Pienemmässä on tosin halkeama, joten sain sen kaupan päällisiksi mukaan. Sitähän voi kuitenkin käyttää vaikka suojaruukun tapaan!

Ja pitihän sitä toki ostaa matkamuistoja, niissä pitäydyin tällä kertaa tiukan mustavalkoisessa linjassa:

Leikkuulaudat (joita voi käyttää myös vaikkapa teemukien ja pikkunaposteltavien alustoina), tiskirätit sekä kynä ja muistilappuja. Tajusin, että lautasliinojen lisäksi sorrun aina ostamaan kivoja tiskirättejä ;)

Paluumatkalla poikkesimme vielä Juuassa olevaan Suomen Kivikeskukseen.

Kivinäyttelyiden lisäksi pihalla oli erilaisia kivitaideteoksia (huomaa kivinen sohvaryhmä taustalla!)

Jotain tällaista voisin haluta kellariimme tulevaan saunaosaston pesuhuoneeseen, tykkään tuosta kiviseinästä!

Ja pyöreä kiuas saunan puolelle!

Katselimme myös pihakiviä ja saimme paljon ideoita - katsotaan, mitä niistä sitten toteutamme ja missä muodossa!