Talosta

Talomme on vuonna 1960 valmistunut 1-kerroksinen paritalo kaupungin keskustan liepeellä. Talossa on alun perin ollut kaksi 60 neliön kaksiota, mutta pari vuotta sitten tuli eteen tilanne, jonka seurauksena mieheni päätti toteuttaa unelmansa ja laajentaa omaa asuntoamme toisen kaksion puolelle. Remontti oli joka tapauksessa välttämätön, sillä toinen puoli oli lähes alkuperäiskunnossa (vailla kylpyhuonetta), emmekä olisi saaneet sitä vuokrattua kellekään sellaisenaan.


Pohjakuva, johon on tehty vielä jonkin verran muutoksia

Niinpä meillä on nyt 90 neliötä omituista tilaa :) ja vuokralle pantiin 30 neliön yksiö. Tila on omituinen siksi, että tilajakoa määritteli talon keskellä oleva savupiippu/palomuuri, eli talon ehdoilla mentiin... Vaan mitäpä kaksi ihmistä sen kummemmin tarvitsisikaan! Meillä on nyt olohuone, keittiö, makuuhuone, eteinen, vierashuone, outo kodinhoitohuoneen ja takkahuoneen yhdistelmä (toistaiseksi ilman sitä takkaa) sekä kaksi kylpyhuonetta, joista toinen odottaa vielä remontointia hamaan tulevaisuuteen.

Kellariin pitäisi jonain kauniina päivänä laittaa vielä saunatilat ja jonkinmoinen kotiteatteri / miehen ikioma paratiisi, mutta vedämme nyt ensin vähän henkeä...

Ei kommentteja: