lauantai 19. toukokuuta 2012

Hän on täällä tänään

Siitä on pieni ikuisuus, kun olen viimeksi tänne kirjoitellut kuulumisiani... Kuluva kevät on totisesti verottanut voimia, siitä tämä hiljaisuus. En ole ehtinyt edes muiden blogeja lukemaan, ja nyt ihmetyttää tämä bloggerin uusi ilmekin - osaanko edes postata enää?! :)

Tänä aikana minusta on leivottu uuden tanssikoulun rehtoria, olemme saaneet vietyä vanhan koulun jäähyväisnäytöksen kunnialla läpi, hääpäiväkin on päätetty ja kutsut lähetetty, ja viimeinen kylpyhuoneemme on revitty auki... Nyt on viikon loma, mutta uuden koulun opetussuunnitelma on vielä pahasti kesken, joten pari päivää pitäisi uhrata sillekin. Mutta jospa sitä aikaa löytyisi taas tällekin harrastukselle, edes vähäsen!


Oppilaitamme paikallisessa kauppakeskuksessa ohikulkijoita ilahduttamassa

Ihana Arleena oli käynyt jättämässä haasteenkin minulle, kiitos! Otan sen mielelläni vastaan - ja tosiaan, ehkä sen avulla pääsen taas bloggaamisen jäljille! Tehtävänä on siis vastata alla oleviin 11 kysymykseen, ja keksiä sitten uudet kysymykset ja haastaa niillä seuraavat 11 kanssabloggaajaa :)

1. Miten asut, omakotitalo, rivitalo, kerrostalo ?
Asun paritalossa 1960-luvun omakotialueella. Tänä kesänä naapuriasunto on tosin tyhjillään, koska edessä on ulkoportaiden purkaminen ja saunaremontin aloittaminen kellarissa (olisi nääs vähän noloa, jos naapuri ei pääsisi viikkoon kotiinsa, kun portaat puuttuvat, eikä kellarin lattian piikkaus ole sitä hiljaisinta hommaa).

2. Mikä on seuraava hankinta kotiisi ?
Tänään haimme valkoiset laatat kylpyhuoneeseen, ja kunhan seinät saadaan laatoitettua, lienee seuraava hankinta vessanpönttö! :) Kaikki muu taitaakin olla jo hankittuna - tänään löysin jopa Ikeasta ostamamme Grundtal-pyyhekoukut matkalaukustani, jonne ne olivat jääneet viime Helsingin reissulta... Onneksi tuli vahingossa vilkaistua, niitä olisi muuten etsitty kissojen ja koirien kanssa!

Kylpyhuoneeseen on jo hankittu pyyhkeitä ja purnukkaa..

3. Minkä harmittavan ostoksen olet tehnyt  kotiisi tai itsellesi ?
Jaa-a, nyt ei heti tule mitään mieleen, vaikka toki noita hutejakin välillä sattuu... Yksi kangas tuli tilattua Jenkeistä häitä silmälläpitäen, mutta kuvio osoittautuikin liian pieneksi ja sen turkoosi värimaailma olikin ruohonvihreää! Mutta kaunis kangas joka tapauksessa ja hyödynnän sitä jollain tavalla häissämme ihan varmasti, joten ei varsinaisesti harmita :)

Riikinkukkokangas Etsyn kautta firmasta Fabrics and Trimmings: erittäin nopea ja ystävällinen toimitus naurettavan edulliseen hintaan!

4. Mikä taas on ollut ilahduttavan onnistunut ostos ?
Ostin vähän aikaa sitten kivan kotelomekon Stockalta, siinä on kauniit värit ja korkkasinkin sen jo koulun juhlanäytöksessä. Rehtorina minun pitäisi varmaan alkaa pukeutua asiallisemmin ja kopsutella korkokengissä koulun käytäviä pitkin tehokkaan näköisenä... Tähän asti olen hiippaillut oloasuissa ja verkkareissa ja villasukat jalassa!

5.  Keräätkö jotain ?
Kankaita! Minun on pakko aina silloin tällöin ostella erilaisia kankaita - se antaa minulle turvallisen olon, kun tiedän kaapissa olevan vähän valinnan varaa :)
 
6.  Mieluisa harrastuksesi ?
Tanssista tuli ammatti, joten sitä ei voi pitää harrastuksena... Ehkäpä kirjoittaminen milloin missäkin muodossa, vaikka sitäkin olen tehnyt jonkin verran ammattimaisesti. Keramiikkaa kokeilin parin vuoden ajan, koska olen aina halunnut tehdä jotain käsilläni, mutta olin siinä aivan yhtä toivoton kuin kaikissa muissakin kädentaidoissani :D

7.  Minkä asian tai taidon haluaisit oppia ? 
Ne kädentaidot olisivat kyllä erittäin tervetulleita! Apropo, osasin kuin osasinkin tehdä kihlasormuksen ukolle ja se on todellakin saavutus meikäläiseltä! Mutta ukko olikin hyvä ja kärsivällinen opettaja, ja yhdessä illassa synnytimme hienon sormuksen. Hopeatöitä olisi kiva osata tehdä enemmänkin, mutta epäilen, ettei kärsivällisyyteni riittäisi moiseen...

Ukolle tekemäni kihlasormus

8. Paras katsomasi elokuva ?
Niitä on niin monta! Kaikki klassikot ovat ihania, mutta myös uudemmista löytyy pieniä helmiä, mm. Very Annie Mary (suomennettu muistaakseni Pavarotti ratin takana) ja jokaisen remontoijan pakko-nähdä-aivan-hillitön Travaux (Tupaantuliaiset)...

9. Kukka tai kukat, jotka ostat seuraavaksi tai toivot saavasi ?
Olen juuri saanut ihania kukkia oppilailtani, joten niillä mennään vielä vähän aikaa... Pihalle olisi kiva saada kunnon istutukset, mutta sen aika ei ole vielä tänä kesänä. Jotain kesäkukkia laitan kuitenkin muutamaan ruukkuun ja kylvän myös ystävältäni saadut kehäkukan, päivänkakkaran ja ruiskaunokin siemenet!

Hempeä kimppu

10. Väri, jota et hankkisi vaatekaappiisi ?
Luultavasti keltainen tai violetti. Tavallaan vierastan myös ruskeaa ja vihreää, mutta nyt on hääkolttuun tulossa ilmeisesti vihreää (ja paljon muitakin värejä).

11.  Mikä on lempiruokasi ? 
Välimerelliset herkut, sushi, savukala, graavikala, mäti smetanan ja sipulin kera, kossupasta... Helpompi mainita ne, joista ei tykkää: kesäkeitto, kaalit kypsennettynä, itse asiassa lähes kaikki kasvikset keitettynä :)

Nami-nami, tätä salaattia syötiin joulun aikaan...

Täydennän tätä postausta vielä uusilla kysymyksillä ja haasteen annoilla myöhemmin, kiitos Arleenalle näistä! Hyvää yötä kaikille :)

6 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Välillä kirjottelee enemmän, välillä vähemmän...That's life :)
Keväällä ja kesällä kellään oo aikaa 24/7 istuu koneella, kun pitää mennä ja kirmata pitkin niittyjä :D
Onnittelut muuten sormusten vaihdosta ja tulevasta hääpäivästä.

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Jee, pitkästä aikaa! Olenkin ihmetellyt mihin hittoon sä olet kadonnut.
Hmm kossupasta, kuulostaapa....hmmm.... viinaiselta.

arleena kirjoitti...

Mukava, kun tulit taas tänne blogistaniaan. Mukavia juttujahan sinulla on meneillään ja sattunut henkilökohtaisesti ihania elämän mittaisia valintoja.
Tästä taas porhalletaan eteenpäin.
Aurinkoista kevättä.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ihania kuvia!

Kirsi kirjoitti...

Mukava lukea jälleen juttujasi!
Ihanan kimpun olet saanut oppilailtasi. Hmm...kossupasta? Oikeesti?

Irja Viirret kirjoitti...

Uskomatonta, meinasin silmät päästä pudottaa nähdessäni tämän jutun, tuo ensimmäinen kuva oli niiiin hurmaava ja tunnelmallinen! Sormuskin oli uskomattoman hieno.

Olin tekemässä 1960-luvusta juttuluonnosta, mutta vielä se odottaa aikaa ja etupäässä vain kipoista, mutta nehän paisuvat kuin pullataikina nämä meikäläisen jutut.. vanhaa taloa on rempattu ja siivoiltu vähän ohimennen ja lisää kesällä jos pystyy ja jaksaa. Itse en edes asu siinä..