torstai 2. helmikuuta 2012

Kylmässä köyhyys tiivistyy

Ulkona on huikaisevan kaunista - ja huikaisevan kylmää...

Pihakoivut pröystäilevät pitsipuvuissaan...

Italo-autoni sanoi maanantai-iltana sopimuksensa irti ja hyytyi työpäivän päätteeksi autokatokseemme. Onneksi poloinen on uskollista sorttia ja toi minut ensin kotipihalle, ennen kuin päästi viimeisen pihauksensa...

Pakkasta on aamuisin ja iltaisin lähemmäs 30 astetta, mutta päiväsaikaan aurinko jo lämmittää ja lämpötila on noussut tuonne -23 asteen tienoille. Meillä on poltettu kattilassa kolme pesällistä puita illassa, ja silti on sähkölämmitys kytkeytynyt päälle iltapäivällä ennen ukon töistä tuloa. Aamuisin inhottaa nousta lämpimän peiton alta kylmään maailmaan :( Ja kun sitten pääsee töihin, siellä on noin +14 astetta, jos sitäkään...

Olisipa meillä kotona se takka, jonka lämmössä voisi makoilla ja hörppiä teetä... Mutta minä tein valintani pari viikkoa sitten (jolloin ei ollut näin kylmä) ja ostin meille vihdoin kuivausrummun!

AEG Electroluxin höyryävä kuivausrumpuhan se siinä tohisee!

Onhan tuota jo vuoden päivät odoteltukin, ja nyt, kun pyykinpesu siirtyi viimein kylppäristä tänne kodinhoitohuoneen puolelle (koska kylppärin pesukone siirrettiin yksiöön vuokralaiselle ja minun koneeni paikka on khh:ssa), oli viimein aika toteuttaa suunnitelma.

Koska köyhällä on kallis maku, köyhä oli tykästynyt Electroluxin Iron Aid -kuivausrumpuun (minkä takia hankintakin on siirtynyt ja siirtynyt). Sillä voisi raikastaa villavaatteet, puvut sun muut (myös balettikoulun esiintymisvaatteet) ilman pesua ja höyryohjelmalla saisi aikaan siliävän siistiä pyykkiä... Ihqua!!! Mutta se maksaa tonnin...

Vähän aluksi jännitti, että tuleeko meidän vaatteista vauvojen kokoisia...

Vaan kuinka ollakaan, Stockan verkkokaupassa (lausutaan Stuukmannilla) oli tammikuun alennusmyynnissä vastaavanlainen AEG Electroluxin Lavatherm höyrytoimiva kuivausrumpu pari sataa halvemmalla! Minä laskin ja laskin ja pohdin asiaa ukon kanssa, ja lopulta päätin investoida laitteeseen.

Ja tähän mennessä olen ollut oikein tyytyväinen! Pyykistä tulee rummussa ihanan pehmeää, niin että huuhteluainetta ei enää tarvita. Höyry on myös hellävaraisempaa kuiduille, joten kuivaus ei kuluta vaatteita siinä määrin kuin normirumpu (saas nähdä!). Ja mikä parasta, enää ei tarvitse odotella 1,5 - 2 vuorokautta pyykin kuivumista, joten pyykkipäivä voi olla vaikkapa lauantai, jolloin pestään ja kuivataan kolme koneellista, ja niillä pärjää jo pitkälle seuraavaan viikkoon <3 Ei enää sitä jatkuvaa laskemista ja vahtimista onko seuraavaksi päiväksi puhtaita vaatteita, vaan homman voi hoitaa hyvissä ajoin - tai sitten suit sait lyhyemmällä varoitusajalla!

Meille tulee joskus Varde Ellipse... Kunhan irrotan jostain senkin tonnin :/

Niin että takka saa nyt vielä odottaa... Toisaalta, rumpu hönkii kyllä lämmintä ilmaa ympärilleen, joten voisinhan liimata jonkun kivan liekkikuvan rummun luukkuun ja makoilla sitten siinä edessä teemukin kanssa ;DDD

Senkin verran olen revitellyt, että tilattiin meille nyt Iskusta Writex-kirjoituspöytä valkoisena. Pari kuukautta menee toimitukseen, joten rahoja voi vielä kaapia kasaan... Vaan onpa sitten ihanaa, kun kannettava ja kaikki paperit ja laskut ja muistiinpanot eivät loju enää keittiön tai olkkarin ruokapöydällä! Hope so... ;)

Tuohon mahtuu levittäytymään papereidensa kanssa!

Nyt yritän pitää rahapussin nyörit tiukalla - ukkokin on tehnyt hankintoja viihdetekniikan puolelle, joten olemme olleet ihan kamalan tuhlailevaisia... Toisaalta, minä olen ottanut käyttöön ePossun, jonka avulla joka kerta, kun käytän pankkikorttiani, säästöön rapsahtaa samalla euro! Vuodessa se tekee jo aika paljon :)

Pysykää lämpimänä, kevättä kohti mennään jo, vaikkei kylmyys sitä vielä paljastakaan!

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Meilläkin löytyy kuivausrumpu (ei kuitenkaan noin hieno kuin sinulla, ihan meinaa kateus iskeä) ja kyllä se on sitten kätevä vehje. En osaisi enää olla ilman sitä, ja juurikin sen takia ettei tarvitse odotella pyykkien kuivumista ikuisuuksia ja silittäminenkin on jäänyt vähemmälle. Tosin minä olen oppinut kantapää kautta ettei kaikkia vaatteita voi laittaa kuivausrumpuun. Muutama vaate on muuttanut muotoaan / kokoaan. :/

Hauska tuo otsikko, ja taitaa pitää aika hyvin paikkaansa. Onneksi meillä löytyy se takka jolla voi vähän kompensoida hurjaa sähkölämmitys kulua. Mun puolesta sais kevät jo tulla.

Olivia kirjoitti...

Olet oikeassa, Kirsi, kuivausrumpu on eri kätevä! Ja juu, kannattaa varmaan vähän varoa, ettei työnnä sinne ihan mitä vaatteita tahansa - ainakaan liian pitkäksi aikaa... ;)

Kevättä täälläkin jo odotellaan! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)