keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Käsi lomalla

Vietin tänään ensimmäistä lomapäivää! Ja mitä teinkään lomaani juhlistaakseni? No kävin tietysti ostamassa virkkuukoukun ja lankoja ja päätin opetella virkkaamaan!

Tämä kesä on aloittanut minulla jonkin vihreän kauden!

Minähän olen siis ihan käsi kaikessa, mikä vain liittyy käsillä tekemiseen tai käsitöihin, mutta ainahan ihminen voi kehittyä! Onneksi netistä löytyy hyvinkin seikkaperäisiä ohjeita virkkuuseen (ainakin Viivin virkkausnetti, jossa on silmukoiden ohjeet kuvineen ja videoineen), joten tuumasta toimeen.

Aloitin sitten ihan suoralta kädeltä isoäidin neliöstä, enkä aluksi hahmottanut hommaa lainkaan. Vaikeinta oli, kun sitä omaa 'käsialaa' ei vielä ollut, enkä ihan tarkaan tiennyt miltä niiden silmukoiden oikeasti pitäisi näyttää, ja pylväissä olisi pitänyt koukata jo virkatun silmukan läpi - mutta siis läpi mistä kohtaa?

Huh, eka teelmä valmis! Hmmm...

Ja ohjeessahan tietty oli, että joka kerroksella vaihdetaan väriä, mutta en minä uskaltanut! Ihan tarpeeksi haastavaa muutenkin... Tämä isoäiti olisi tämmöinen yksivärinen tyyppi. Ja tällä olisi tällainen vähän epätasaisempi tuo kädenjälki - tai sanotaanko vaikka että eläväinen kädenjälki :) Vaan olinpa ylpeä ja iloinen, kun tuo ensimmäinen neliö valmistui!

Seuraavan aloitinkin sitten vaalean kellertävästä langasta - enkä vieläkään uskaltaudu vaihtamaan väriä kesken kaiken...

Mitähän näistä tulee?

Katsotaan nyt, montako neliötä jaksan väkertää - saahan jo muutamastakin vaikka tyynynpäällisen! Olisi kyllä kiva tehdä noista jokin torkkupeitto tuonne vierashuoneeseen, mutta vähän epäilen kykyäni saattaa loppuun niinkin mittava projekti. Käsi mikä käsi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti vinkistä tuohon virkkuuohje-nettisivulle :)

Miekään en ossaa virkata (enkä koskaan oo ees opetellu) enkä tehä muuta käsityöjuttua (paitti ommella ompelukonneella suoraa, joka ei aina näytä ihan suoralta), joten laitoinki suosikkeihini tuon nettiosotteen, josko joskus sais innostuttua opettelleen tuon virkkauksen jalon taijon :) Hieman jo kutittaa alottaa muttei sentäs nyt ihan vielä :)

Hienostihan sie sait nuo neliöt tehtyä! ja ihan selevästi on isoäidin neliöt! :) Ja ihanat sävyt, värit! ja mikä parasta, oot itte teheny, eli on paaaljon arvokkaampi ko kaupasta valmiina ostettu..mitä tuosta sinun neliöistä nyt loppujen lopuksi tulleekaan :)

Ihania kaikkia virkkuujutulla tehtyjä koreja, just nuita neliöpeittoja ja muuta nettisivut pullollaan, että ois kyllä ihana vihdoinki (nyt nelikymppisenä) oikiasti opetella virkkaan! :)

Virkkausintoa!

Terkuin,
se ikkunalamppu-Satu...jälleen :)

Olivia kirjoitti...

Juu, Satu, voin suositella virkkuuta lämpimästi! En minäkään kyllä vielä osaa muuta kuin noita neliöitä (niitä taitaa olla nyt 8 kpl valmiina, mutta kahden ison neliön jälkeen ryhdyin tekemään vähän pienempiä, joten katsotaan miten niiden yhdistely sitten joskus onnistuu!)... Vähän ajattelin, että voisikohan jotkut lautasliinarenkaat virkata itse? Luulis että vois... Pitää miettiä ja katsoa jos löytyisi ihan jotain ohjeita :)