maanantai 27. kesäkuuta 2011

Puaroo

Minulla ja miehelläni on sangen eriävät näkemykset kodin sisustamisesta. Hän tahtoo valkoista ja minimalistista (tosin minun tulkintani mukaan minimalismikin on turhan aistikas nimitys hänen ankealle ankaruudelleen minkäänlaista sisustamista kohtaan, siispä puhun ennemminkin purismista), minä taas kaipaan värejä ja leikkisyyttä (puristin vastakohtana lienen siis kaamea pluralisti)...

Yllättäen jaamme kuitenkin saman visuaalisen intohimon: se on Poirot! Kuolaamme jokaisen David Suchet'n tähdittämän Hercule Poirot -elokuvan tai -sarjan jakson äärellä, ja missä tahansa liikummekin, bongaamme huonekaluja ja tavaroita nykimällä toisiamme hihasta ja kuiskuttelemalla "Poirot! Poirot!"


Toki samaa funkista ja art decoa näkee muissakin tv-sarjoissa tai elokuvissa (Jeeves ja Wooster on toinen ehdoton inspiraation lähde), mutta tuo puaroo on istunut meidän kieleemme, ja puaroo se tulee aina olemaan :)

Olipa siis hauskaa lueskella kirjaa Kaisa Blomstedtista ja hänen sisustuksistaan - Blomstedtista ja hänen kädenjäljestään voi sinällään olla montaakin mieltä, mutta kyllä monet kirjan kuvat ovat silmiä hiveleviä! Alla olevat kuvat on siis otettu kirjan Kaisa Blomstedt, sisustuksia sivuilta.

Blomstedtin oman makuuhuoneen sisustusta

Ravintola Bulevardian sisustusta

Makuuhuone yksityisasuntoon

Hauskaa oli, että monessa yhteydessä todettiin mm. seinissä käytettyjen värien olevan "Kaisan kokoamasta salaisesta funkisvärikartasta". Jos nuo värit ovat sellaisia, jotka miehenikin hyväksyy, taidan ryhtyä suunnittelemaan vuosisadan murtokeikkaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin Poirot-fani ja pidän art decosta. Lontoossa asuessani oli mukavaa kun sain ihan arkipäivän elämässä nähdä niin paljon art deco-tyylisiä rakennuksia. Metroasemat, teatterit, hotellit, ravintolat, yms.

Kävin myös katsomassa sitä vanhaa kerrostaloa, missä Poirot "asui" televisiosarjan mukaan. Talo on nimeltään Florin Court ja se sijaitsee Charterhouse Squarella, lähellä Barbicanin metroasemaa. Lupasin itselleni, että jos joskus voitan lotossa miljoonapotin, niin ostan itselleni vapaa-ajan asunnon Lontoosta, juuri tuosta Poirotin talosta.