maanantai 5. joulukuuta 2011

Vähän yksiötä, joulua ja itsenäisyyttä

Yksiö on viimein tyhjä ja nyt saan mellastaa siellä mielin määrin! Niinpä olen ensi töikseni siivonnut keittiön (vaikka se aika siisti jo olikin) ja pessyt uusia astioita, jotta saisin ne kaappeihin paikoilleen :) Vähän hassua kyllä määritellä niiden "paikat", kun asukas varmasti itse kuitenkin järjestelee ne mieleisellään tavalla!

Sisustussuunnittelija hiljentyy työnsä äärellä osaksi suunnittelemaansa sisustusta :)

Viime viikolla löysin huutonetistä aivan loistavan kattolampun yksiöön ihan pilkkahintaan - mikä parasta, lamppu sijaitsi vieläpä tuossa viereisessä kaupunginosassa, joten sain sen huudon jälkeen nopeasti käsiini :)

Moderni ja eleetön valaisin, jossa hieman mustaa särmää

Parhautta on myös se, että minulla on samanlainen lamppu ennestään, mutta valkoisena! Pulitin siitä aikoinaan pitkälle yli satasen, joten nyt säästin sievoisen summan :)

Sama lamppu, mutta valkoisena (ja roikkumassa vähän alempana) vanhassa olohuoneessani

Valkoinen lamppu on nykyisin meidän makkarissamme, ja musta lamppu saa sitten aikanaan siirtyä yksiöstä vierashuoneen valaisimeksi. Lampun valo on epäsuoraa eikä häikäise, koska lampun "pohja" on maitolasia - hyvä pointti etenkin makuuhuoneessa!

Yksiön lisäksi olen touhunnut keittiössä jouluvalmistelujen merkeissä - ihan vain sen välttämättömän verran :) Meidän perheessä nimittäin joulupöytään kuuluu hedelmäkakku. Sellainen kuivakakku, jossa on paljon rusinoita, aprikoosia, omenaa ja luumua.

Saksilla nips naps saa kuivatut hedelmät nopeasti ja kätevästi pieniksi!

Kakut leivotaan aina itsenäisyyspäivänä tai sen tienoilla, sillä niiden täytyy tekeytyä muutama viikko ollakseen parhaimmillaan jouluna. Näin on siis tehty aina itsenäisyyspäivänä äitini toimesta. Paitsi viime vuonna äiti UNOHTI!!! Minä rupesin aattona kattamaan kahvipöytää ja kysyin missä kakku, ja äiti oli aivan hölmistyneenä, että eihän hän ole leiponut koko kakkua!

Niinpä siis tänä vuonna perinne siirtyy minulle, etenkin kun vietämme joulua omassa kodissamme emmekä vanhempieni luona. Muuten ihan kiva, mutta kun ne kakut ei lähde irti noista vuo'ista...

Tule, hyvä kakku, pois siitä vuo'asta!!!

Ja muutenkin ne nousivat tuolla lailla harjanteelle, eli kakun pohja on lähes samaa mallia kuin sen päällipinta... ;D

Pikkukakku, eli maistiaiskakku, oli ainoa, joka irtosi...

Voihan pimpula, meillä ehkä syödään tänä jouluna sellaisia kakkupalloja, joita kaavitaan tuolta vuo'asta jäätelö- tai melooniraudalla ;) Siitähän voi tulla ihan ilmeikäs jälkiruoka vaikkapa jäätelön tai kermavaahdon kanssa!

Seuraavaksi pitääkin miettiä ja valmistella itsenäisyyspäivän viettoa! Haluan ainakin jotain ihania valkoisia kukkia, ehkäpä jopa ihan jonkun asetelman! Ja jotain kivoja herkkuja illaksi...

Viime itsenäisyyspäivänä meillä näytti tältä. Pöydän tyhjään nurkkaan saatiin vielä vadillinen joulutorttuja :)

Piparit tein Suomi- ja Aalto-muoteilla - tosin tuo Aalto-vaasin muoto näyttää piparissa ihan Elvikseltä ;D

Tämmöisiä haja-aatoksia siis tällä kertaa, oikein iloista viikon alkua kaikille ja nauttikaa ylimääräisestä vapaapäivästä!

2 kommenttia:

Prusiluska kirjoitti...

Ihana postaus, kiitos. Piparit oli söpöjä ja vaikka juuri kuuntelin Elviksen joululauluja nostalgisesti c-kasetilta, niin kyllä minulla ihan aaltomaljakko tuli mieleen ekana. Ja hienoja hankintoja olit onnistunut tekemään. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Olivia kirjoitti...

Kiitos, Prusiluska :) Ja hyvä tietää, että Elvis ja Aalto-vaasi painivat kuitenkin ihan omissa sarjoissaan! Toivottavasti sinullakin oli onnistunut itsenäisyyspäivä :)