torstai 17. marraskuuta 2011

Olivian yksiö - Olivia's Studio (osa 1)

Oletko koskaan haaveillut sisustavasi asunnon jollekin aivan muulle kuin itsellesi? No minä ehkä en. Mutta nyt minulla on tilaisuus toteuttaa tämä jonkun muun haave ja aion näyttää teille, kuinka pahasti se voi mennä pieleen! ;D



Kohde: Yksiö, 33 neliötä, sijainti itäsuomalaisessa paritalossa, yliopistokampuksen välittömässä läheisyydessä

Asiakas: Viehättävä ja hillitty aikuisopiskelija Etelä-Suomesta, tarvitsee asunnon muutamaksi kuukaudeksi, myös jatko mahdollinen myöhemmin

Asiakkaan toiveet: Ei erityisvaatimuksia, asunnon varustelu pääasiassa yhdelle hengelle, sisustuksessa toiveena ennemmin pelkistetty kuin runsas linja, mutta vapaat kädet annettu

Budjetti: Tota noin, 600 euroa! :D


Minä olen Olivia, ja minulla on onneksi aimo annos kokemusta asumisesta valmiiksi kalustetuissa asunnoissa! Joten eihän tämä voi olla mitenkään vaikeaa, kaivan vain esiin vanhat valokuvat ja palautan mieliini opiskeluaikojen viihtyisät ja kodikkaat tunnelmat!

Vaihe 1: Inspiraation etsintä

Kuten kaikki ansiokkaat sisustussuunnittelijat, myös minä selailen kuvia saadakseni ideoita ja vahvistaakseni orastavia visioita tulevasta...

KYLPYHUONE

Muuten ihan kiva, mutta yksiön kylppärissä ei ole ikkunaa... Eikä budjetti anna myöten kokolattiamaton asentamiselle :( Kuva viehättävästä bungalowista Bedfordissa vuonna 1993!

Tähän yksiön kylppäriin voisi toki lainata tuollaista samankaltaista sävy sävyyn meininkiä, jota täällä jo onkin havaittavissa sinisessä lattiassa ja tehosteraidassa...

KEITTIÖ

Keittiössä tärkeintä on tunnelma, joten ei haittaa, jos astiat ja kaikki muukin on vähän kolhiintunutta... Oikealla sirkeä opiskelijaneito bungalowin keittiössä, vasemmalla vuotta myöhemmän kaupunkitalon keittiötä Bedfordissa.

Samantapaista tunnelmaa voi yrittää luoda kaapeista löytyvillä yksittäisillä astioilla, joille ei ole ollut käyttöä enää vuosikausiin. Ei haittaa, vaikka mukissa lukisi Pertti tai Antti, koska on mukavaa eläytyä toisen ihmisen rooliin!

MAKUUHUONE

Uupunut opiskelija saa lohtua makuuhuoneen mökkipaneloinnista. Uskokaa tai älkää, mutta tämä minun makuuhuoneeni oli bungalowin paras ja edustavin huone!

Paneliseinää voi näppärästi raikastaa moderneilla kuvilla, aivan kuten aikoinaan bungalowissa!

OLOHUONE

Tummasävyinen bungalow ei ollut lämmintä tunnelmaa vailla, lämpöä kylläkin olisi kaivannut lisää :) Kaupunkitalossa väritys oli viileämpi ja pelkistetympi, mutta takka oli ahkerasti käytössä sielläkin.

Takan puuttuessa lämpöä voi luoda vilteillä, ja huoneen kiintopisteenä (focal point, as we professionals tend to say) voi käyttää tunnelmaan sopivaa taidetta!

Kyllä täytyy ihmetellä, kuinka paljon hyviä ideoita saa ihan vain kuvia selailemalla! Nyt tiedän miten tulen etenemään, homma on selvä kuin nakki! Tervetuloa seuraamaan tätä mielenkiintoista projektia, sen parissa vierähtää varmasti hetki jos toinenkin!

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Sinulla on hauska kirjoitus tyyli. :)
Jään mielenkiinnolla odottamaan projektisi edistymistä!

Meän Satu kirjoitti...

Täällä toinen mielenkiinnolla oottellee projektia sen edistymistä :)

Mukavaa viikonloppua :)

Olivia kirjoitti...

Kiitos, Kirsi, kiva jos tykkäät :) Toivottavasti projektin eteneminen jaksaa pitää mielenkiintoa yllä!

Kiitos, Satu, lokoisaa viikonloppua myös sinulle :) Projekti etenee ihan hyvällä vauhdilla, nyt kun vain ehtisi päivittämään sitä samaan tahtiin ;)