lauantai 19. marraskuuta 2011

Olivian yksiö - Olivia's Studio (osa 3)

Oletko koskaan haaveillut sisustavasi asunnon jollekin aivan muulle kuin itsellesi? No minä ehkä en. Mutta nyt minulla on tilaisuus toteuttaa tämä jonkun muun haave ja aion näyttää teille, kuinka pahasti se voi mennä pieleen! ;D 

Tämä päivä alkoi räntäsateella, mutta asialleen omistautunut sisustussuunnittelija painaa töitä kelillä kuin kelillä, arkena ja lauantaina.

Ranteenlämmittimet ovat olennainen osa sisustussuunnittelua, sillä ammattilaisen on suojattava instrumenttinsa...

Vaihe 3: Keittiön varustelu

Vuorossa on siis keittiön ja sen varusteiden kartoitus. Itse keittiössä on kaikki kunnossa, ainoastaan astiankuivauskaapin ritilähyllyt ukko haluaisi vaihtaa, sillä vanhat muoviset jäivät aikoinaan kiireessä päivittämättä.

Jaahas, tässä arkistokuvassa on tiskipöydän kansi vielä putsaamatta rakennuspölystä :) Noh, täytyy hankkia joku apulainen pyyhkimään pöytä, minä en voi kun on nämä ranteenlämmittimet!

Keittiöstä pitäisi siis löytyä ruokailuastioita vähintään 2 kpl kutakin (useimmin käytettäviä mieluiten 4 kpl), ruoanlaittovälineet, keittiöpyyhkeet, patalaput, sakset, tiskiharja, -rätti ja -aine sekä peruskeittiökoneet (paahdin, kahvinkeitin, mikro). Oletettavaa kuitenkin on, että asiakas hyödyntää viereisen yliopistokampuksen edullisia ruokailumahdollisuuksia ainakin muutaman kerran viikossa.

Katsotaanpa, mitä meillä olisi jo valmiina omissa kaapeissamme:

Näillä pärjännee jo pitkälle! Ovathan nuo vähän eri paria keskenään, mutta sisustussuunnittelijan silmä sanoo, että kyllä niitä voi yhdistellä ilman valtavaa päänsärkyefektiä.

Löytyy 2 kpl Arabian 24h ruokalautasta, 4 kpl pieniä valkoisia Arctica-lautasia (joista kaksi on kuvaushetkellä pesussa), 2 kpl syviä lautasia/kippoja, 4 kpl Hackmannin ruokailuvälineitä (emme ole itse ehtineet vielä korkkaamaan näitä), 4 kpl sinisiä juomalaseja, 2 kpl HotCool- juomalaseja kauluksella (myös korkkaamattomat), 1 Primavera- muki, pieni kannellinen astia sokerille, sekä vispilä, kakkulapio ja korkinavaaja. Ynnä paketti lautasliinoja ;)

Onneksi sisustussuunnittelija ahkeroi kovasti männä viikolla ja osallistui Carlsonin Naisten iltaan... Illan aikana kaikki tuotteet olivat -20% ja lähtökohtana minulla oli ostaa vain sellaista, joka täydentäisi yksiön varustelua JA jolle olisi käyttöä meillä myöhemminkin, jos seuraava vuokralainen ei niitä tarvitsisi.

Kyllä shoppailu on parasta tässä sisustussunnittelijan hommassa! Tämän satsin hinnaksi tuli 130 euroa, joten budjetissa on jäljellä vielä 470 euroa...

Minua ilahdutti erityisesti, että löysin parin yksinäiselle Primavera-mukilleni naurettavaan 4 euron hintaan :) Valkoinen pienempi neliövuoka voi toimia salaattikulhona ja isossa harmaassa voi lämmittää ruokaa uunissa tai käyttää sitä tarjoiluastiana. Viinilasit ehkä vaihdan omiin arkisempiin ja pidän nuo Sentat itse :) Samoin tuo emalikattila hieman mietityttää - vaihdan sen ehkä meidän toiseen teräskattilaan, sillä keittiön ainoana kattilana emalikattila ei ehkä ole käyttöominaisuuksiltaan paras mahdollinen. Mutta on se vaan soma! Vedenkeitinkin piti ostaa, kun halvalla sai ;D

Tässä mukana kaikki olemassaolevat keittiötarvikkeet vaihdettuine viinilaseineen ja teräskattiloineen, sekä hieman jo kylpyhuonehankintojakin... Toi mies oli niin ihana tossa roska-astiassa, että aion leikkiä, että hän on assistenttini. Siis se joka tekee kaikki likaiset työt...

Vielä pitäisi siis hankkia mikrouuni kupuineen, kahvinkeitin, paistinpannu, salaattiottimet, tölkinavaaja, tiskiharja, -aine ja -rätti ja ne astiankuivaushyllyt... Niihin menee arviolta 120 euroa, kun kaikki tarjoukset käytetään hyväksi - sitä paitsi Prismassa on vielä tänään ja huomenna asiakasomistajapäivät (-15%), mitä kannattaa hyödyntää! Laskelmat ja vertailut on tehty tarkkaan ja sieltä ostetaan, mistä halvimmalla saa :)

Mutta sitten on keittiö käyttövalmis - vai keksittekö jotain tärkeää, jonka olen unohtanut? Minä keksin sellaisen muovisen leivontakipon/kulhon, mutta niitä löytyy meiltä kyllä monessa koossa ja värissä!

Nyt hikoaa jo ranteenlämmittimetkin, joten eiköhän tämä ollut tällä kertaa tässä :) Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

Annina kirjoitti...

Hei mites kauhat? Siis soppakauhat?

Meän Satu kirjoitti...

Ihanat ja tyylikkäät astiat ja keittiötarvikkeet sie jo suunnitellu sinne :) Paaaaaljon tyylikkäämmät ja paremmat ko moni muu vuokranantaja ois laittanu :) Hyvä sie :)

Assistentti :D :D Hihi sinua :D

Olin jo laittamassa että juustohöylä mutta siellähän seki on jo :) Ompa vaikia miettiä mitä normikeittiöön tarvii mitä tuossa ei jo ois :) Paistinpannu oliko jo. Pienempi lisäkattilaki vois olla hyvä, vai kuuluuko se jo vuokralaisen ommaan hankintaan. No olihan se paistinpannu jo ostoslistalla! hyvähyvä :D Siivilä onko, makaroonin huuhtelluun :D

Tosi hyvin sie oot tämänki miettiny niinku nuo huonekalukki :D

Meän Satu kirjoitti...

Jatkojohot tuli mieleen ko laiteltiin tähet ikkunoihin täällä ja niihin tarvi jatkojohtoja :) Valasimia (äsken sammuttelin omia pöytävalasimia) vai kuuluuko sopimukseen :)

Mukavaa sunnuntaita ja suunnittelua, ja shoppailua sitte ko meette shoppaileen :)

Tosi hienoja astioita ym ja kalusteita oot kyllä valinnu tuohon kottiin! :)

Olivia kirjoitti...

Annina, kiitos vinkistä :) Ostin kyllä tuollaisen valkoisen muovikauhan (on kuvissa tuolla lävikössä, joten ei kovin hyvin erotu), mutta se ei ole varsinainen soppakauha - voisin lisätä varustuksiin meiltä sellaisen pienen teräskauhan, koska soppaakin varmaan laitetaan vain yhdelle tai kahdelle, eli ei tartte olla kauhian iso kauha ;) Vau, mikä logiikka, eihän tuossa ole järkeä ;DDD Mutta menkööt!

Satu, kiitos jälleen paneutumisesta asiaan :) Arvasin, että sinulta saa hyviä ehdotuksia ;) Sitä pikkukattilaa tai kasaria minäkin vähän mietin, mutta lisään sen, jos löydän meidän toisen pikkukasarin jostain muuttolaatikoiden uumenista... Muussa tapauksessa asiakas voi vaikka lainata meiltä, jos tarvitsee!

Ja hei, tossa on kyllä sellainen lävikkö/siivilä pastaa ja salaatin huuhdontaa varten, mutta se on aika hyvin naamioitunut ;) Eli se on toi sisältä valkoinen ja ulkoa musta astia, jossa on kädensijat!

Jatkojohto on hyvä idea, yksi sellainen pistetään mukaan! Valaisimia tottahan toki tarvitaan ja niitä laitetaan, keittiöön on jo olemassa ikivanha Ikean metallivarjostin :)

Yllättävän haastavaa miettiä mitä kaikkea normielämä vaatiikaan, ettei tarvitse heti ekana iltana istua ihmeissään, kun joku homma tyssääkin alkuunsa siihen, ettei jotain välinettä ole...

Niin ja kiitos kovasti kehuista Satu :)

Kirsi kirjoitti...

Kivastihan sinulla löytyy jo kaikkea tarpeellista keittiötavaraa. Minulla tuli tässä mieleen muovinen leikkuulauta ja sitten oliko siellä jo säilytys/pakastus rasioita ruokien säilytykseen.

Meän Satu kirjoitti...

Okkei :) Tosi hieno lävikkö! :) Mistä tuommosen saa ostettua? Nuo kaikki on kyllä tosi tyylikkäitä keittiövälineitä ja -tekstiilejä jne, että tosi onnekas on opiskelija :)

No on varmasti haastavaa, mutta sie kyllä seleviät :) Nuissa mitä oot jo hommannu tai hommaat vielä tuonne on varmasti kaikki mitä tarviiki :)

Olivia kirjoitti...

Kiitos, Kirsi :) Muovinen leikkuulauta voisi tosiaan olla hyvä, niin säästyisivät ne keittiökaapistoihin kuuluvat puiset leikkuulaudat isommalta käytöltä!

Säilytys- ja pakastusrasioista en tiedä kuinka asukas niitä tarvinnee... Yliopiston ruokalat ovat tosiaan tuossa ihan naapurissa, joten opiskelija varmaan hyödyntää suht usein ateriointia 2,60 eurolla ;)

Oletan, että niitä vähiä ruokia voi säilytellä noita olemassa olevia astioita hyödyntäen, tai voihan hän sitten itse hankkia pari sopivan kokoista rasiaa... Voin tietty katsoa jonkin rasian omista kätköistämme, kun taitaa olla ihan avaamatonkin pakkaus jossain! Kiitos vinkistä :)

Olivia kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, Satu! :)

Lävikön löysin Carlsonilta vitosella, se on melamiinia ja kevyt kannatella! Toivottavasti pinta myös kestää kuuman keitinveden kaatamisen pastasta (minulla oli kaunis punainen metallilävikkö, jonka maali ei kestänyt kuumaa ja lopputulos oli aika ruma)...