perjantai 16. syyskuuta 2011

Sängystä sänkyyn

Meillä on nykyisin kaksi kelpoa makuuhuonetta, mutta nukumme vain toisessa. Sitä toista, vierashuonetta, emme ole kertaakaan testanneet. Sen sijaan tyytyväisiä vieraita siellä on majoitettu jo kolmesti. Vähän outoako?

Oma makuuhuoneemme, joka valmistui talossamme ihan ensimmäiseksi.

Taidamme vain olla tapojemme orjia. Makuuhuoneemme valmistui ensimmäisenä kaikista huoneista, ja puolen vuoden ajan elämämme rajoittui pelkästään makkariin ja keittiöön. Totuimme siihen ja sen suomaan rauhaan kaiken sen kaaoksen keskellä.

Vierashuone sen sijaan toimi valmistuttuaankin pitkään varastona, ja niinpä sen olemassaoloa ei aina oikein vieläkään muista :)

Vierashuone näyttää tällä hetkellä tältä

Molempien huoneiden sisustus on vielä kesken, mutta silti miellämme oman makuuhuoneemme jollain lailla valmiimmaksi. Vierashuoneesta puuttuu mm. sängynpääty, verhot, kirjoituspöytä ja kattovalaisin, ja yöpöydätkin menevät vielä vaihtoon, kunhan finanssipuoli kohenee ja sopivat löytyvät.

Oma sänkymme kaipaisi pintakäsittelyä, mutta emme vielä tiedä mitä haluaisimme sille tehdä

Myös omasta makkaristamme puuttuvat verhot ja yöpöydät tai hyllyt, ja ukon tekemä sänky odottaa vielä viimeistä silausta. Minä kaipaan jonkinlaista sängynvierusmattoa, mutta ukko ei moista halua (olisitteko ikinä arvanneet?!).

Molempien huoneiden sängyt ovat ihan hyvät nukkua, vierashuoneen sängyt ovat jopa paremmat, sillä ne ovat uudemmat ja harvemmin maatut :)

Joten mikä estää meitä vierailemasta vierashuoneessamme jonakin yönä? Keski-ikäinen tylsyytemme? Laiskuus? Vai eivätkö muutkaan vaihda koskaan makuuhuonetta, ihan vaan hetkeksi huvikseen?

Opiskellessani Englannissa koulullamme oli vanha Denny vahtimestarina. Hän omisti valtavan 3-kerroksisen talon (itse asiassa siinä oli kaksi taloa kytkettynä yhteen) ja asutti sitä aivan yksin. Makuuhuoneita oli niin monta, että hän nukkui joka kuukausi eri makuuhuoneessa! Minusta ajatus oli ihana, ja Denny nautti moisesta vapaudesta suunnattomasti <3 Hän olisi voinut vuokrata huoneita meille opiskelijoille ja tienata siten sievoiset summat, mutta hän valitsi oman rauhan.

Ei se oikea Dennyn talo, mutta samantyyppinen

Sen verran Denny luopui omasta rauhastaan, että aina lukuvuoden lopussa hän järjesti perinteiset barbeque-juhlat puutarhassaan <3 Vieläköhän Denny ja talo ovat pystyssä...

Minä taidan järjestää meille jonain viikonloppuna hotelliyöpymisen omassa kodissamme! Viikonloppu vierashuoneessa itseämme hemmotellen :) Vau! Esimerkiksi lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun ensitapaamisestamme on kulunut kolme vuotta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ei mekkään olla nukuttu vierashuoneessa koskaan :D
Ei oo kyllä koskaan tullu mielenkään! :) Hitsi mikä idea hotelliyöpyminen omassa kodissa :D
Vieraat kyllä tietekki majotettu sinne :) Se on pienempiki ko meän oma makkari, etten ees huolis sitä omaksi vakimakkariksi :D Vieraille saa kelvata pikkunenki huone :D

Kiva idea kyllä vaihella nukkumahuoneita niinku Denny :D

Mukavaa viikonloppua :)

Terkuin :)
Satu

Olivia kirjoitti...

No hyvä tietää, ettemme ole ainoita vierashuoneen väheksyjiä - tosin siihen tulee ainakin lyhytaikainen muutos sitten jossain vaiheessa :)