keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Sisäovia

Meille oli itsestään selvää, että talon alkuperäiset lakkapintaiset ja viilutetut väliovet säilytetään. Huonokuntoisimmat veimme kierrätyskeskukseen, sillä seiniä purkaessa myös ovien tarve väheni, mutta taisi tuo ukkokulta pelastaa pari ovea kellariinkin pahan päivän varalle :)

Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen ovet eteisestä katsottuna

Kylpyhuoneiden ovet ovat kapeampia kuin muut ovet, koska esim. tuo oma kylpyhuoneemme on rakennettu entisen pitkulaisen vaatehuoneen paikalle. Pyörätuolilla ei siis vessaan mahdu, joten toivottavasti pysymme omilla jaloillamme mahdollisimman pitkään...

Yksiöön piti teetättää yksi kokonaan uusi ovi, sillä eteisportaikkoon johtava ovi tulkitaan ulko-oveksi (ja portaikko tuulikaapiksi), ja tällaisen oven pitää olla kymppi-ovi. Vanhoista ovista ei niin leveää löytynyt, joten nöyrästi lähestyimme miehen parasta kaveria, joka innostuikin projektista kovasti! Voi sitä pieteettiä, millä hän syventyi tehtävään, ja millä hartaudella sitä valmista ovea sitten kuljetettiin meille ja vaalittiin ennen asennusta ja sen aikana <3

Uusi teetetty ovi yksiön eteiseen

Mutta kyllä siitä tulikin hieno! Omassa eteisessämme aiomme pitää vanhan lasioven, vaikkei se ulkonäöltään ja kunnoltaan olekaan aivan priimaa. Samanlainenhan oli alunperin yksiössä (silloisessa kaksiossa) tuossa portaikon päätyseinustalla, mutta kun kulku asuntoon siirrettiin tapahtuvan tuosta vasemmalta (koska päätyseinän takana on meidän nykyistä asuntoamme), ei siihen olisi mahtunut kyseistä vasikka-lasiovea, kun porrastasanne ei ole tarpeeksi leveä siihen suuntaan.

Ovi, joka säilytetään eteisportaassamme

Ulko-ovet ovatkin sitten tarina erikseen, niistä täytynee tehdä oma postauksensa myöhemmin!
Aurinkoista päivää kaikille, nyt ne helteet mokomat ovat taas hiipimässä tänne! :)

2 kommenttia:

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Meilläkin oli vanhassa talossa nuo samaiset ovet. Ensin ne jätettiin ja sitten pikkuhiljaa meillä siirryttiin valkoisiin välioviin niiden huonokuntoisuuden vuoksi.
Ihana tuo tuplaovi!! :)

Olivia kirjoitti...

Hei Mia!

Kiva, kun kävit kommentoimassa! Ja kiva, että ovet herättivät muistoja!

Ovat nuo vanhat ovet ihania, mutta välillä täytyy tehdä muunkin laisia ratkaisuja - kaikkea kun ei voi säilyttää. Koti on kuitenkin koti, eikä museo :)

Onneksi meillä suurin osa ovista on säilynyt hyväkuntoisina, joten painetta niiden vaihtamiselle ei toistaiseksi ole. Tykkäämme noista kovasti ja ne ovat mielestämme juuri sellainen asia, joita kannatti säästää vanhasta muistuttamassa...

Tuo tuplaovi kyllä lonksuu ja loksahtaa kiinni vain tiettyä nykäisytekniikkaa käyttäen, mutta elämme nyt toistaiseksi sen kanssa sulassa sovussa ;)