sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Viikonlopun saldo

Päästiin sitten vihdoin pahimmista helteistä eroon! Meillä oli sisällä jo niin kuuma, että vessapaperirullan pidike alkoi liukua seinää pitkin alas (se on sellainen liimatarralla seinässä kiinni oleva)... Ja vaikka hankimme tänä kesänä hyvissä ajoin sellaisen liikuteltavan ilmastointilaitteen, ei se ole jaksanut viilentää ilmaa kuin hetkeksi - tosin parempi sekin kuin ei mitään.

Lauantaiaamuna aamiainen tuli nautittua pihalla (tosin varjon puolella).


Sitten suuntasimme rautakauppaan. Eteisen portaiden suhteen oli tullut pieni, ehm, mittausvirhe, jota piti paikkailla parhaamme mukaan :) Siinä vierähtikin sitten aika hikinen tovi - jokin on alkanut mättää paikallisessa Starkissa tämän kevään aikana, ja siinä missä ennen asiat sujuivat joutuisasti, on nyt saanut odotella loputtomalta tuntuvia aikoja. Varastoalueella ei kukaan palvele, vaikka tähän mennessä homma on toiminut hyvinkin mallikkaasti. Olenkin kaikille kehunut, että meidän Starkissa ei ole Speden rautakauppasketsimeininkiä laisinkaan, mutta nyt se tuntuu rantautuneen sinnekin... 

Tällä kertaa myymälässä oli kolme myyjää vitsailemassa ja nojailemassa tiskiin, mutta kun lähestyimme heitä, he katosivat alta aikayksikön siirtelemään jotain esittelykamoja, ja kummasti se siirtely kesti ja kesti. Jossain vaiheessa sitten 'oma' myyjämme sattui pyyhältämään ohi ja saimme nakitettua hänet palvelemaan hetkeksi meitä. Toivottavasti on kyse jostain väliaikaisesta ilmiöstä (henkilökuntavajetta lomien takia? huonompia valintoja kesämyyjiksi?), sillä paikallinen K-Rauta on ihan vihoviimeinen paikka eikä sinne siirtyminen ainakaan paranna noita palvelutilanteita...


 

No, portaat saatiin lopulta niin hyvälle mallille kuin vanhassa talossa vain voi saada - ja vaikka kuinka tarkaan mittailisi, aina jossain heittää, kun seinät ovat vähän vinksallaan! Minusta se on ihan ok, mutta miestä se riepoo - ja ymmärrän sen, kun tekee parhaansa ja silti jälki näyttää vähän juosten kustulta ;)



Portaat on nyt kahteen kertaan vahattu läpikuultavalla valkoisella vahalla ja huomenna täytyy vielä laittaa kolmas kerros kirkkaalla vahalla (emme tiedä miksi, mutta niin ohjeissa sanotaan), toivottavasti kestävät sitten jonkin verran kulutusta. Askelmien yläreunoihin täytyy vielä laittaa listat, ettei vaneri 'rispaannu' ja tietty jalkalistat vielä tuonne seinänvierustoille. Eli tiistaina näyttänee valmiilta!

Tänään ilahduimme viilenneestä ilmasta niin paljon, että hyppäsimme autoon ja haimme avopilta 5 litraa mansikoita, joista pakastimme suosiolla neljä litraa. Niitä saadaan vielä lisääkin tulevan viikon aikana!

Avopin mansikoita ja kaupan kalatiskin frittimuikkuja

Tänään oli myös torikirppiksen vuoro, jossa pyörähdin tekemässä yleiskatsauksen. Todella paljon sekä myyjiä että asiakkaita - helteen jälkeen ihmiset jaksoivat taas liikkuakin! Tällä kertaa en iskenyt silmääni mihinkään muuhun kuin mustavalkoiseen Finelin emalikattilaan, mutta koska siinä ei ollut hintaa näkyvillä enkä oikeastaan tarvitse moista (eikä se edes mahtuisi minnekään), en sitten jäänyt selvittelemään sen arvoa. Kiva kattila, joka sopisi vaikkapa kesämökille, mutta sitä mökkiä emme nyt ihan tähän hätään rakenna!

Tällainen löytyi torikirppikseltä, mutta jätin ostamatta (kuva laatutavara.com)

Suomalaisessa kirjakaupassa sen sijaan oli pokkarit tarjouksessa 3 kpl kympillä, joten päädyimme vielä kunnon kesähömppään:

En voi sietää Juha Vuorista, mutta armollisesti suon sen miehelleni ;)
Ensi viikko tuo tullessaan ainakin vanhempieni vierailun, joten täytyy laittaa hihat heilumaan ennen sitä. On vain niin vaikeaa päättää, mistä aloittaisi... Mutta teen sen, minkä jaksan ja ennätän!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sie kyllä ossaat kirjottaa hyvin ja nasevasti ja huumoripitosesti :) Mukava lueskella näitä tekstejä :)

Vaikken omistakkaan ommaa sisustusblogia enkä aio kirjautua mihinkään, silti minusta tuli sinun vakikävijä :)

T.se ikkunalamppu-Satu :)

Olivia kirjoitti...

Kiitos, Satu, kehuista, tässähän ihan punastuu ;D Mie oon ihan otettu, kun miulla on vakikävijä! <3