tiistai 26. heinäkuuta 2011

Turistina kotikaupungissa

Siitä on nyt tänä kesänä viisi vuotta, kun muutin pois kotikaupungistani Helsingistä. Nykyisin olen ihan turistina Helsinkiin tullessani, mikä on oikeastaan aika hauskaa! Niinpä kävimme tänään pikavisiitillä Tomppeliaukion kirkossa:

Minulle kirkko on tuttu, mutta miehelle täysin uusi tuttavuus

Tuntui kummalta, että turisteja parveili kirkossa ja sen ulkopuolella NIIN paljon. Ei niitä minun nuoruudessani ruuhkaksi asti ollut, mutta nyt kadulla oli jopa kaksi liikenteenohjaajaa lukuisille turistibusseille, jotka odottivat pääsyään kirkolle tai sieltä pois...

Ja kun turisteiksi ryhdyimme, niin pitihän meidän tietysti käydä Hotelli Tornissa ja sen Ateljee-baarissa ihailemassa näkymiä kaupungin yli:

Hotelli Tornia Yrjönkadulta päin

Näkymää Kampin ja Töölön suuntaan

Vanhakirkko, Johanneksen kirkko ja Mikael Agricolan kirkko Punavuoren ja Eiran suunnassa

Tornissa ollessa kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa baarin naisten vessaa, josta on mahtavat näköalat suoraan pöntöllä istuttaessa :) Jono tähän nähtävyyteen oli niin pitkä, ettemme jääneet napsimaan kuvia, vaan teimme tilaa muillekin innokkaille!

Ja hotellin aulahan on niin Puaroo!

Käteni taisivat täristä innosta, kun kuvat hotellin aulasta jäivät vähän epäselväksi...

Siinä sitten hetken pällisteltyämme ja huokailtuamme mies totesi, että meillehän voisi kellariin toteuttaa tuollaiset seinät! Siis sinne tuleviin oleskelutiloihin / kotiteatteriin! Jes!!! Ja nyt kun se on kirjattu tänne, mies ei voi enää perua, eihän ;D

Illemmalla menimme sitten vihdoin käymään toisen veljeni luona. Veimme kakun mukanamme osoittaaksemme katumusta eilisestä oharista :)

Parvekkeella olimme tämänkin veljen luona, kesä kun on!

Tutustuimme myös uuteen perheenjäseneen Minttuun. Minttu kotiutui kesäkuussa ja osaa jo pyörittää koko perhettä.

Sinisilmäinen Minttu on rag doll

Minttu tahtoo kassiin!

Veljentyttö opetteli snorklausta, aluksi raivoten tyhmille uimalaseille ja snorklausputkelle, jotka eivät suostuneet yhteistyöhön, mutta nopeasti tyttö oppi ja oli niin onnellinen!

Alkukangertelun jälkeen meno yltyi hurjaksi! Tyttö kiersi altaan yhteen menoon jopa 20 kertaa ja oli kovin ylpeä itsestään.

Meidän piti tietysti ihastella tätä Suomen uintimaailman seuraavaa ihmettä!

Välillä ihastelin myös kälyni pihamaata!

Huomenna lähdemme takaisin kotiin, vaikka pidempäänkin olisi voinut viipyä. Mutta kotona odottaa työmaa, joka ei etätyönä etene...

Ei kommentteja: