keskiviikko 10. elokuuta 2011

Mattoja

Mistä matto olkkariin? Ja millainen? Ja minkä värinen?

 


Nauratti, kun Sisustuskärpänen kommentoi blogissaan, ettei hänelle tule koskaan 'trendikästä' Ikean mustavalkoista mattoa - ja minä kun olin juuri alkanut kallistua mustavalkoisen maton puoleen (tosin en välttämättä raidallisen tai ikealaisen), mutta ehkä olenkin vain tullut aivopestyksi! ;D

Vallilan matto Oulunkylän K-raudassa

Tässä kaupungissa mattovalikoima on ihan surkea! Vähän samaa on nähtävissä huonekalujen suhteen, mutta mattotilanne on todella heikko :( Hämmästyin, kun Helsingissä käydessämme Ogelin K-raudassa oli jos jonkinlaista mattoa - jopa Vallilaa - mutta ei täällä meillä sellaisia...

Tuollainen punainen Vallilan matto olisi ihana, mutta sitten se sitoisi koko huoneen sisustuksen vielä enemmän punaiseen, ja välillä olisi kivaa vaihtaa väriä...

Tämäkin oli samaisessa K-raudassa

Tämä yllä oleva olisi myös kiva, mutta ongelmana sama juttu: se punaisuus. Ja ehkä tuo mustuus on liian synkkää... Enkä ole ihan niin karjalaistunut, että haluaisin olkkarimme muistuttavan Karjalan vaakunaa ;)

Kokeilin tänään mustavalkoisia tyynynpäällisiä sohvalle (sieltä HemTexin loppuunmyynnistä), ja kieltämättä ne raikastavat punamustaa kokonaisuutta... Että siitä ajattelin sitä mustavalkoista lattiallekin :)

Että mikä matto olis hyvä?

Postauksen alussa olevat pikkukuvat löytyivät Mattotukun verkkokaupan sivuilta, molemmat matot voisivat toimia tilassa ihan hyvin... Jos nyt saisi tuon puristi-ukon hyväksymään ajatuksen (uudesta) matosta, hänen mielestään ne ovat ihan turhia ;)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie ehottasin sitä mustavalkosta :) vaikka sitä Ikean mustavalkosta raitamattoa :D ehkä siksi ko itte haaveilen siittä :P jos siis puhutaan samasta ikean mustavalkomatosta :)

Minusta se sopis hyvin teänki olohuoneeseen..hmmm..vai tekkeeköhän semmonen raita levottomaksi ja oisko parempi olla tavallinen musta-valkoraijallinen...hmmm...

Tai valkonen tai vaaleanharmaa tai tummanharmaa nukkamatto, semmonen joka hylkii likkaa ja pölyä :) tai valkonen, v.harmaa tai t.harmaa puuvillamatto, mistä materiaalista ite tykkäät ja haluakko että olohuone on harmooninen vai leikkisä vai värikäs :) nekki painaa paljon maton valinnassa :) tai itellä ainaki :)

Mattovalinnat on kyllä tosi vaikiaa varsinki jos tykkää vaihella muita tekstiilejä...silloin mie laittasin yksvärisen jos on kovinki vaihtelunhalunen muissa tekstiileissä (niinku mie) :) Paitti, sehän on jokkaisen makuasia millasesta tykkää, yksvärisestä johon voi sitte esim. tyynyillä tuua eloa vai kirjavasta :)

Vaikiaa auttaa :)

Ei tuo nykynenkään matto ole huono.

Iso tsemppi maton valintaan! :) Huh, onneksi ei ite tarvi nyt pohtia mattoja, ko meillä valkoset matot lattialla :)

Ai, että ota nyt tuostaki minun kirjotuksesta selevää, ei tainnu paljon olla apuja :P

-ikkunalamppu-Satu-

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, sullahan oli ne verhot jo valamiina...ehkä ei se raitanen mustavalko käy (?) mutta yksvärinen vois sopiakki ko verhoissa kuvioita :)

-The ikkunalamppu-Satu-

Olivia kirjoitti...

Hihii, Satu! :D Juu, tässähän tätä pähkäilyä riittää, mutta onneksi ei ole mikään hoppu asian kanssa (paitsi se sellainen kärsimättömyyshoppu, kun haluaisi heti kaikkea kivaa ja ihanaa ja kaiken valmiiksi suit sait...)!

Pelkkä musta tai tummanharmaa olis ehkä liian synkkä, kun verhotkin on aika tummat, mutta liian vaalea tai ihan valkoinen ei oikein erotu beigenvaaleasta lattiasta, eli jotain särmää kaipaisin... Mutta joku tietyn värinen sitoo sisustusta liikaa, vaikka esim. punaisesta tykkäänkin ja tuo Vallilan punainen matto on vaan ihan huippu! Niin että mustavalkoinen tuntuu kyllä toistaiseksi parhaalta, tai vaikka se ehdottamasi vaaleanharmaa :)

Ja juuri äsken avasin uuden Glorian kodin, ja eikös heti ekalla aukeamalla ollut Pentikin syksyn malliston mainos, ja voi jösses miten ihanaa petroolinsinistä sieltä löytyykään! <3 Näin sitä taas meikäläistä viedään :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa :)
Juu, ei taija se valkonen ollakkaan ihan hyvä matossa, just hoksasin teän lattian ko sanoit :) En etes huomannu koko lattiaa, tai aatellu ollenkaan :)

Entä se petroolinvärinen matto vaikka hieman vaaleampana versiona, tai ihan petroolina, jos se on yks väri mistä tykkäät :) siihen sinertäväänhän mennee vaikka mikkä värit sohvatyynyissäki; valkonen(luonnon?)kuviollinen jossa sammaa sävyä ko matossa tai sohvassa tai verhoissa, harmaan eriversiot, musta, ruskia eri sävyissä, punanenki menis jos sammaa sävykartalta, oisko semmonen punanen joka vivahtaa sinisseen siis luumu, vaaleansininen (ei babyblue) ja sitte käy vaikka mikkä värit sen petroolin/sinertävän sävvyyn :)

Oi, petrooli onk ikaunis väri :)

-The ikkunalamppu-Satu-

Olivia kirjoitti...

Joo, miulle tuli myös mieleen se petroolinvärinen matto... Äääks! :D Espritillä on ainaskin yksi, mitä olen vähän kuolannut! On se hyvä, että rahat on nyt tiukilla, muutenhan tässä ostaisi joka kuukaudelle eri maton ;D
Mutta kiitos, kun paneudut tähänkin aiheeseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, et oo ainoa jolla budjetti tiukalla :) Remontoiminen ko syö tuota budjettia aika pirusti :)

Entä jos pystyy laittaan syrjään kuukausittain jonku pikkusumman sitä espritin mattoa varten, saisit sitte vuojen (kahen?) päästä sen ihanan maton :)

Toisaalta, jos oot yhtään samanlainen ko mie, niin mieli on tuon säästämisen aikana saattanu muuttua erräänki kerran eri väriin ja mattoon :)

-The il-Satu-

Anonyymi kirjoitti...

Vielä 1 kommentti :)

En tiiä saako blogisääntöjen mukkaan tehä näin, että laittaa toisen blogin linkin, mutta nyt oli pakkotilanne (ihananvärinen matto) :)

http://sisustusjasepustus.blogspot.com/search/label/Olohuone

Sopiskohan teille tuon värinen harmaa matto niinku tuolla blogissa? :) tyynyt vois olla just nuo Pentikin tai samansävyset edullisemmat :)

Mutta nyt jätän tämän "sisustamisen" ja pistän simmut kiinni ja haaveilen oman kodin ihanista sisustussuunnitelmista :)

-Satu-

Anonyymi kirjoitti...

P.S. Se harmaa matto tuossa blogissa on alempana kirjotuksissa mitä tarkotan, ekana näkkyy beigematto :)
-S-

Olivia kirjoitti...

Kiitti vinkistä, tokihan sitä saa linkittää, en usko että Soilekaan panee pahakseen :) Kyllä tuon sävyinen harmaa matto olis hyvinkin passeli ja kaunis! Ja menis sitten monen värin kanssa (se mieli kun todistettavasti muuttuu, kuten arvelit)...

Hyvää yötä ja sisustuksellisia unia!