perjantai 5. elokuuta 2011

Siis mikä?

Auttakaa tyhmää, joka ei ymmärrä näitä sisustuksellisia termejä... Kurkkasin Voikukkapellon bloggauksen innoittamana Elloksen nettisivuja, ja siellä on valaisimien kohdalla oma osionsa ikkunavalaisimille. Mikä hitto on ikkunavalaisin??? Puuttuuko meiltä jotain ensiarvoisen tärkeää, kun meille ei ole edes ajateltu ikkunavalaisimia???

Ikkunavalaisin

Ovat sitä paitsi suurimmaksi osaksi aika rumia ;) Tuollaisiako pitäisi oikein ikkunasta näyttää kaikelle kansalle? Vai mitä niillä tehdään?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei :)
Just oikein aattelit, eli ikkunavalaisimet tullee ikkunaan ja tapa on lähtösin ruottista ja rantautunut vuosia sitte myös suomeen :) on kyllä aika harvinainen näky suomessa :)

Meillä on ikkunavalaisimet joka ikkunassa, tosin mustat modernit ei tuommoset "rumat" ja 25w hehkut :) Kaikki ei niistä tykkää eikä tajua niitten päälle (eikä tarvikkaan :))mutta oikiasti ne on kivat tunnelmanluojat :) Niitä on kiva laittaa päälle kun syksy saapuu ja illat pimenee, antaa kivan tunnelmavalon muitten tunnelmavalojen joukossa :) Tosin johto täytyy olla tosi pitkä, jotta se yltää pistorasiaan :) Onneksi meillä verhot peittää jatkojohot :) Ne on oikiasti kivat lisät sisustukseen eikä ollenkaan "mummomaiset" tai rumat :) kaippa mulle "tarttunu" tapa kun oon itte ruottin rajalta lähtösin :)

Tottakai niitä saa käyttää muuallaki, esim. keittiön tason päällä jos ovat sopivat sisustukseen eikä liian pienet tarkotukseen :) tai mihin vaan :)

Blogisi on kiva, löysin tämän tännään Sisustus ja Sepustuksen kautta :) Kiva kun löytyy uusia blogeja :)

Sisustusterkuin,
anonyymi-Satu, jolla ei ole omaa blogia mutta joka rakastaa sisustamista ja käy ihastelleen muitten kauniita koteja :)

Anonyymi kirjoitti...

...ja oikiassa oot, Elloksen ikkunavalaisimet on rumia! :) tai no ainakaan ei minun ommaan makkuun sopivia ollu ykskään nuista :)

T.anonyymi-Satu

Olivia kirjoitti...

Moikka Satu!

Voi miten kivaa, että pistäydyit kommentoimassa! Tervetuloa toistekin :)

Ja kiitos hyödyllisestä ikkunavalaisin-infosta, minulta siis oli kuin olikin mennyt jotain ohi... Tai ehkä tänne Itä-Suomeen eivät ruåtsalaisvaikutteet ihan hevillä kantaudu ;) Minulla nimittäin tulee ikkunavalaisimesta mieleen sellainen 70-80-luvun loisteputkilamppu, joita oli ikkunoissa verholautojen takana ja jotka loivat lähinnä akvaariomaista tunnelmaa ;D

Eli ymmärsinkö oikein, että nuo ikkunavalaisimet ovatkin "töpselivalaisimia" ja eroavat näin siis kattovalaisimista? Ja ovat ilmeisesti myös pienikokoisempia kuin tavalliset kattovalaisimet?

Sellaiset modernit ovatkin varmasti hyvännäköiset, ja kuten sanoit, pääasiahan on, että itse tykkää! Ja onneksi meidän ei tartte tykätä Elloksen versioista ;) Mutta varmasti jonkun mielestä nekin ovat ihania, eikä tämän sisustustouhun niin kauhean vakavaa tarvitse ollakaan!

Ei muuta kuin nautitaan kodeissamme siitä, mikä itse kustakin tuntuu hyvältä, blogeista voi käydä sitten kurkkimassa mikä toisten mielestä on sitä hyvää ja nautittavaa sisustusta :)

Kiitos vielä, Satu, virkistävästä kommentoinnista!

T. Olivia

Anonyymi kirjoitti...

Heippa :)

Kiitoskiitos :) tuun erittäin mielelläni toistekki tänne (kuten nyt :)), laitoinki tämän blogisi jo ommaan suosikkeihini talteen :)

Jep, ikkunavalaisimet on paljon paljon pienempiä ko tavalliset kattovalaisimet ja meän versioissa ne on töpselilamppuja :)

Mulla kans eka kerran ko kuulin ikkunavalaisimesta, joskus vuosia sitte, tuli mieleen just kasariloisteputkilamppu, että yök! :) Mutta sitte ko ajeltiin..(edelleen vuosia sitte ko aloin kiinnostuun sisustuksesta enemmän ja huomasin erilailla sisustusjuttuja)..Torniojoenlaakson teitä pitkin, hoksasin ruottin puolella talojen ikkunoissa roikkuvan pikkulamppuja (tai emmie nähny roikkuvan vaan ne loisti ikkunassa) ja ai että ne näytti niin tunnelmallisilta! :) että sen jälkeen haaveilin itellekki niitä, tuolloin ei vaan suomesta oikein saanu niitä.

Noh, kolmisen vuotta (vai neljäkö siitä nyt on) tilasin Halensilta itelle ihan ikiomat mustat ikkunalamput joissa on kirkas johto..(valkosenaki versiona lamppu kävi testissä mutta minusta ne oli silloin liian kirkkaat)..ja ootin, että joskus sitte ko saan omakotitalon, ne pääsee sinne ikkunoihin :) ja nyt ne on päässy sitte vihdoinki laatikon uumenista meän talon ikkunoihin ko ostettiin tämä talo reilu 2v sitte :)

Tosin kodinhoitohuoneessa meillä on valkonen ikkunalamppu ko Halens ei ennää myy kodintarvikkeita ja jotenki sinne passas paremmin valkonen :) Minun maku on kyllä muuttunu nuista mustista, että onneksi on spray-maali keksitty, ja voi olla että joku kerta spreijaanki ne valkosiksi...silloin ko tilasin, mustat vaikutti niin hyvältä :) No, mennee ne vielä mustinaki :)

Ei ne tietenkään kesäsin pala mutta että mie ootan syksyn pimeneviä iltoja että saan taas napsauttaa ne päälle! :) hmm...nythän kyllä vaikuttaa olevan jo hitusen hämärää iltasin..

Sisustusiloa :)
-Satu-

Anonyymi kirjoitti...

..niin, ei sillä etteikö ne lamput ois voinu laittaa kerrostalon ikkunoihinki missä asuttiin tuolloin, mutta mie halusin "säästää" niitä omakotitalloon :)
-Satu-

Olivia kirjoitti...

Ihana tarina, Satu, ja voin tosiaan kuvitella, että halusit säästää niitä aarteitasi ja sitä mielikuvaa niistä sinne unelmien omakotitaloon <3 Ite oon samanlainen, en haluaisi sellaista puolinaista iloa, vaan mieluummin odotan sitä lopullista täyttymystä:D

Ja tosiaan, kyllä nyt jo hämärtää iltaisin ihan kivasti, joten lampuille tulee pian käyttöä!

Sisustusiloa sinullekin :)

T. Olivia